Srećko Trifković učestvovao u krađi automobila koje je pratilo Damira Ostojića u noći ubistva

Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske dostavila je danas Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske Dopunu izvještaja protiv S.T. sa Pala o otkrivanju izvršioca krivičnih djela „Teško ubistvo“ iz člana 125. stav 2. na štetu Damira Ostojića iz Banja Luke, „Teško ubistvo“ iz člana 125. stav 2. u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika Republike Srpske „Pokušaj“ na štetu Sandre Jošić iz Banja Luke, kao i krivičnog djela „Teška krađa“ na štetu D.A. iz Njemačke, navodi se u saopštenju MUP-a RS.
Riječ je o Srećku Trifkoviću za kojeg se, prema nezvaničnim informacijama ATV-a , sumnja da je 26. i 27. jula 2018. godine u Sarajevu zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovim ukrao putničko vozilo marke „Škoda-Oktavia“.

Ukraden je karavan crne boje čiji je vlasnik njemački državljanin D.A. iz Minhena. Nakon krađe, saznaje ATV, vozilo je skrivano na području Sarajeva.

To vozilo su, saznaje ATV, posljednjeg dana jula prošle godine Stefan Samardžija i Miloš Obradov prevezli na područje Banjaluke gdje su ga ponovo skrivali do dana ubistva Damira Ostojića.

Na dan ubistva 5.09.2018. godine su, saznaje ATV nezvanično, Srećko Trifković, Stefan Samardžija i Miloš Obradov, po ranijem planu i dogovoru sa još najmanje jednim za sada nepoznatim licem, ukradeni automobil koristili za praćenje Damira Ostojića i njegove supruge Sandre Jošić.

Za sada nepoznato lice je, saznaje ATV, na unaprijed pripremljenoj lokaciji, na raskrsnici Ulica Kozarska i Duška Trifunovića, u neposrednoj blizini Ostojićeve porodične kuće, čekalo nailazak njega i njegove supruge i u 23:48 časova iz neposredne blizine iz automatske puške kalibra 7,62 mm pucalo na njih.

ATV saznaje da je u tri kratka rafala ispaljeno 16 metaka od kojih je 5 pogodilo u tijelo i glavu Damira Ostojića. Od zadobijenih povreda Ostojić je na licu mjesta preminuo.

Šest projektila pogodilo je njegovu suprugu Sandru Jošić u predjelu tijela i glave pri čemu je zadobila teške tjelesne povrede opasne po život.

 

Izvor:(ATV)

 

Ostavite komentar: