Šok: Kćerki dao službeno policijsko vozilo kojim je pokosila motociklistu

U Tužilaštvu Zapadnohercegovačkog kantona danas su podigli optužnicu protiv Irine P. (33) iz Mostara, zbog ugrožavanja javnog saobraćaja uslijed čega je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Kako su naveli, Irina P. se tereti da je 1. septembra 2019. godine u mjestu Veljaci, opština Ljubuški, na lokalnoj cesti prema kupalištu „Koćuša“ upravljajući vozilom “golf”, korisništvo MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona izazvala saobraćajnu nezgodu u kojoj je oštećeni P.I.D (20), koji se kretao motociklom “jamaha”, zadobio teške tjelesne ozljede u vidu višestrukih preloma kostiju.

“U optužnici je predloženo saslušanje 22 svjedoka, tri vještaka i oko 60 materijalnih dokaza na kojima sam zasnivao osnovanost podizanja optužnice i upućivanja iste na potvrđivanje Opštinskom sudu u Ljubuškom”, izjavio je Josip Aničić, kantonalni tužilac Tužilaštva ZHK.

Nedugo nakon nesreće u medijima su se iznosile informacije o tome da se ovaj slučaj pokušava zataškati, jer je, kako se navodilo, službenim automobilom upravljala kćerka radnika MUP-a HNK.

Iz MUP-a ZHK su tada nakon obavljenog uviđaja objavili kako je utvrđeno da je da je „u saobraćajnoj nesreći učestvovalo vozilo marke “golf 7”, vlasništvo MUP-a HNK, kojim je prema prijavi upravljao Z.P., radnik navedenog Ministarstva i motocikl marke “jamaga“ bez reg. oznaka kojim je upravljao P.I.D. (20)“, prenosi Avaz.

Ostavite komentar: