Smrt mladića “pod velom tajni”! Nakon Dženanove bivše djevojke, uhapšen i policajac

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su jednog pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji je povezan sa slučajem “Dženan Memić”.

Hapšenje drugog policajca se očekuje.
Kako Klix saznaje uhapšen je Nebojša Veljović i on se nalazi u prostorijama SIPA te se nad njim radi kriminalistička obrada. Drugi policajac Nedžad Hrvatu je pod kontrolom službenika SIPA, a vrši se pretres njegovog stambenog objekta. O njegovom eventualnom hapšenju odlučiće postupajući tužilac.
Veljović i Hrvat bili su u patroli na Ilidži u noći kad je nastradao Dženan Memić, osiguravali su diplomatske objekte, a sumnjiče se za prikrivanje dokaza.
Hrvat je i dalje zaposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, dok Veljović više nije dio ove institucije.
Ranije u toku dana na području općina Stari Grad i Ilidža policijski službenici MUP KS su po nalogu Suda i Tužilaštva BiH obavili pretrese među kojima je i kuća koju koristi Alisa Mutap, bivša djevojka ubijenog Dženana Memića.
Mutap je uhapšena, kao i Muamer Ožegović, koji je bio recepcioner u hotelu “Crystal” na Ilidži u noći kobnoj za Dženana.
Iz pravosudnih institucija ranije je saopšteno da se u okviru istrage Tužilaštva BiH u predmetu stradanja Dženana Memića, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Federalne uprave policije i MUP Kantona Sarajevo obavljaju pretrese na više lokacija na području Sarajeva, Zenice i Banjaluke, radi prikupljanja dokaza.

Ostavite komentar: