Smijeh i suze u sudnici: Šefovi i službenice RUGIPP oslobođeni krivice za milionske malverzacije

Šefovi i dvije službenice u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko – pravne poslove (RUGIPP) u banjalučkom Okružnom sudu oslobođeni su optužbi da su raznim malverzacijama i zlouzpotrebama položaja oštetili Grad Banjaluku za oko 7,4 miliona maraka.

Krivice su oslobođeni pomoćnik direktora RUGIPP-a Aleksandar Deurić, načelnik Odjeljenja za nadzor u RUGIPP-u Dragan Grulović te više stručne saradnice za pravne poslove, Doris Kremenović i Željka Milinković.

Izricanje presude, optužene Kremenović i Milinković su dočekale sa vidnim oduševljenjem. Uz smijeh, a zatim i suze, grlile su svoje advokate, te dizale pesnicu u vazduh.

Optužnica je teretila Deurića, Grulovića i Kremenović da su iskoristili službeni položaj i prekoračili ovlašćenja te nezakonito omogućili da firma “Naš Dom” a.d. Banjaluka stekne pravo svojine nad zgradom i pomoćim objektom u Grčkoj ulici čime su im pribavili 2,18 miliona KM.

Grulović i Kremenović su bili optuženi da su nezakonito omogućili da firma “Građa” stekne pravo vlasništva na parcelom od 33.000 kvadrata čime je Banjaluka oštećena za 5,25 milina KM.

Grulovića i Milinković je treća tačka optužnice teretila za trgovinu uticajem, odnosno da su dogovarali obustavu istrage u predmetu “Varnica Marija” koju je vodilo banjalučko Okružno javno tužilaštvo. U optužnici je bilo navedeno da je  Milinkovićeva je bila u “dobrim odnosima” sa jednim tužiocem, a Grulović je trebao dogovoriti detalje oko isplate novca kako banjalučko tužilaštvo pomenuti predmet ne bi proslijedilo Republičkom tužilaštvu, već obustavilo istragu, piše Glas Srpske.

Ostavite komentar: