Slobodan Vasiljević poslije batina završio u komi: Sedam napadača optuženo za pokušaj ubistva

Okružni sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv sedam osoba zbog pokušaja ubistva Slobodana Vasiljevića, koji je brutalno pretučen u Šekovićima.

Optuženi su Miljan Milić (33), vozač kompanije “Boksit” iz Milića, Stefan Radovanović (26), zvani Japanac, Stevan Garić (26), Nebojša Petković Pop (28), Milutin Kandrić Cigo (47), Goran Čalmić Čalma (43) i Nebojša Ozimković Buco (38). Za učešće u brutalnom batinanju osumnjičen je i Slaviša Jurošević koji je na osnovu međunarodne poternice uhapšen i pritvoren u Grčkoj, ali još nije izručen pravosuđu BiH.

U optužnici se navodi da se svima na teret stavlja da su kao saizvršioci, zajednički, sa umišljajem, i po prethodnom dogovoru pokušali da ubiju Vasiljevića 2. juna u Šekovićima. Žrtvu su u 00.05 sačekali da izađe iz parohijskog doma na parking ispred pravoslavne crkve Pokrova Presvete Bogorodice.

– Milić i Radovanović napali su Vasiljevića metalnim šipkama i oborili ga na zemlju. Onda su svi zajedno nastavili da ga udaraju šipkama i nogama, svjesni da ga mogu ubiti. Tukli su ga sve dok nisu pritrčale druge osobe, koje su stale u odbranu Vasiljevića, usljed čega su se napadači razbježali prema parku i dalje prema Pavlović banci – navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da su se Milić, Radovanović i Garić na mjesto zločina dovezli “golfom 2” koji su parkirali ispred dvorišta crkve. Ozimković je telefonom javio Miliću da se Vasiljević nalazi u dvorištu crkve. Uočivši ga da izlazi iz dvorišta prvi mu je prišao Milić i udario ga šipkom po glavi. On i Radovanović nastavili su da ga udaraju dok je ležao, da bi zatim dotrčali i ostali koji su ga “cipelarili” po tijelu. Odlukom suda sedmorici optuženih produžen je pritvor u kome mogu ostati do izricanja prvostepene presude ili nove odluke suda.

Vasiljević je u napadu zadobio teške povrede glave u vidu preloma lobanje, čeone kosti i više preloma po tijelu. Danima je bio u kritičnom stanju i komi, ali je uspio da preživi.

Inače, Vasiljević je svojevremeno radio u obezbjeđenju Termoelektrane Ugljevik i važio je za žestokog kritičara kompanije “Boksit” iz Milića i njenog vlasnika Rajka Dukića.

BEZ NALOGODAVCA

Pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića očigledno je bio dobro planiran i pripremljen, ali se u optužnici ne navodi šta je motiv napada. Sumnja se da je napad bio naručen, ali nalogodavac zločina nije otkriven.

 

Izvor:(Novosti.rs)

 Ostavite komentar: