Sletjeli sa puta: Dva maloljetnika povrijeđena prilikom pada sa skutera

08.04.2024. | 17:37

Dva maloljetnika zadobila su lake tjelesne povrede nakon što su, vozeći neregistrovani skuter, sletjeli sa sa puta u Tomislavgradu.

Policijsku stanicu Tomislavgrad juče su u 14.20 časova zaposleni iz služba Hitne medicinske pomoći lokalnog Doma zdravlja obavijestili da su na odjel primili dvije osobe koje su zadobile povrede nakon slijetanja s puta i pada sa skutera.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona saopšteno je da su dolaskom u Dom zdravlja policajci zatekli osobe od 17 i 16 godina iz Tomislavgrad, te tom prilikom došli do saznanja da se dogodila saobraćajna nezgoda na lokalnom putu Letka-Vedašić, u kojoj je šesnaestogodišnjak upravljajući skuterom bez registarskih oznaka izgubio kontrolu i sletio s puta.

Tom prilikom sau obojica zadobila lakše tjelesne povrede.

Iz MUP-a kažu da su uviđaj na mjestu događaja obavili zaposleni u policijskoj upravi Tomislavgrad.

Iz MUP-a skreću pažnju svim učesnicima u saobraćaju, kojih ima sve više u ovom dijelu godine, da poštuju saobraćajne propise, da brzinu prilagode uslovima stanja saobraćajnica, te izbjegavaju rizična preticanja.

Oni su posebnu pažnju skrenuli mopedistima i motociklistima da upravljaju motociklima i mopedima koji su registrovani, te da tokom vožnje obavezno koriste zaštitne kacige, pri čemu se misli na vozače i putnike, a sve s ciljem da se pokuša smanjiti broj saobraćajnih nezgoda, pogotovo nezgoda sa povrijeđenim osobama.