Sin iz pakla! Brčak optužen da je oca na spavanju izbo i puškom udarao po glavi

Protiv Brčaka Dalibora Jovičevića (33) Osnovni sud Brčko potvrdio je optužnicu kojom ga Tužilaštvo Brčko tereti za ubistvo oca Slaviše, kojeg je, prema optužnici, u mjestu Brezovo Polje usmrtio udarajući ga nožem i puškom kojoj je odrezao kundak.

Prema optužnici, Dalibor je oca u spavaćoj sobi zatekao da leži na krevetu, gdje ga  je oštrim i dugačkim kuhinjskim nožem jakim zamasima ubo četiri puta u predjelu glave i vrata. Potom je nastavio  oca  udarati oštrim dijelom automatske puške marke CZ M70AB2 na kojoj  je prethodno odsjekao preklopivi kundak.

U optužnici se navodi da je oca udario više puta  po glavi i nanio mu najmanje sedam rana, od kojih je on preminuo.

Nakon toga, kako stoji u optužnici, on je ocu zamotao glavu jorganom, uzeo neophodne stvari  te pobjegao iz kuće koju je zaključao. Dodaje se da je pušku kojom je pretukao oca očistio od krvi te zamotao u crni najlon i zakopao u dvorištu kuće.

U optužnici se ističe da su otac i sin duži period imali poremećene međusobne odnose i da nisu razgovarali, te da je optuženi od oca bio uslovljen da najkasnije do 1. marta iseli iz kuće.

Osim za ubistvo, Jovičević je optužen i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija jer je neovlašteno nabavio i držao automatsku pušku i 60 metaka.

Podsjećanja radi, Jovičević je uhapšen 16 dana nakon zločina, a lisice na ruke stavljene su mu 27. februara nakon što je došao u Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu zbog problema s disanjem i bolovima u grudnom košu, pišu Nezavisne.

Ostavite komentar: