Šesti dan potrage za Edinom Gačićem: Policija bezuspješno pretraživala sela kod Konjica

Jedinica za operativnu podršku MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i danas je bezuspješno pretraživala sela oko Podorašca tražeći bjegunca Edina Gačića. Kako javlja Klix.ba na terenu se nalaze i pripadnici Federalne uprave policije kao i SIPA-e.

Kako su nam kazali u Policijskoj upravi Konjic potraga još nije rezultovala lociranjem i hapšenjem najtraženijeg čovjeka u Bosni i Hercegovini, čovjeka koji je u ponedjeljak u 7:30 u Podorašcu kod Konjica ubio Sauda Sultanića.

Danas su pripadnici različitih jedinica MUP-a HNK, kao i kolege iz drugih kantona te policijskih agencija viših nivoa vlasti bezuspješno pretraživali okolna sela i šume oko mjesta ubistva. Potraga iako je zbog vremenskog perioda koji je prošao proširena na cijelu državu i dalje najintenzivnija u opštini Konjic. Pripadnici FUP-a su tu posebno zbog detaljnog osmatranja terena.

Juče su intenzivno pretraživani željeznički tuneli na planini Ivan gdje je bjegnunac navodno viđen. Dan prije toga u Stocu je uhapšen muškarac iz Doboja za kojeg su građani mislili da je Gačić.

 

Izvor:(Klix.ba)

 

Ostavite komentar: