Šest mjeseci “bježali zakonu”: Prnjavorčani uhapšeni zbog krađa teških 20.000 maraka

01.04.2024. | 11:55

Policija je uhapsila D.T. i D.Đ. iz Prnjavora za koje se sumnja da su u prethodnih šest mjeseci, ukrali veću količinu drvenih oplata, čelične stubove, drvene grede i druge predmete, vrijedne oko 20.000 KM.

Službenici Policijske stanice Prnjavor, terete ih da su počinili krivično djelo teška krađa.

Naime, oštećeni je u subotu oko 14.20 časova, prijavio da je iz kruga njegove firme u Prnjavoru, neposredno prije prijave, nepoznat muškarac ukrao drvene oplate, te da je u prethodnih šest mjeseci, ukradena veća količina drvenih oplata, čelični stubovi, drvene grede i drugi predmeti, te mu je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 20.000 KM.

Preduzimanjem operativnih mjera i radnji policijski službenici su istog dana, utvrdili da se u vezu sa krađama mogu dovesti D.T. i D.Đ.

Policija je u Prnjavoru, pronašla i izuzela 17 otuđenih drvenih oplata koje su vraćene vlasniku.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Prnjavoru, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, 31. marta 2024. godine, izvršen je pretres na jednoj lokaciji u Prnjavoru koju koristi D.Đ., kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 36 drvenih oplata. U toku kriminalističke obrade od osumnjičenih su oduzeti i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela”, navode iz policije, pišu Nezavisne.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.