Šest i po godina za smrt djevojčice: Mujkiću najveća kazna u istoriji banjalučkog suda

Najveća kazna u istoriji banjalučkog suda izrečena je danas Nisvetu Mujkiću iz Prnjavora.

Naime, on je osuđen danas u banjalučkom Okružnom sudu na šest i po godina zatvora zbog izazivanja teške nesreće u kojoj je u oktobru prošle godine u centru Prnjavora poginula Vanja R.

Sud je Mujkiću izrekao i 10 godišnju zabranu upravljanja vozilom B kategorije. Ova mjera počinje nakon odsluženja zatvorske kazne.

Zbog ozbiljnog uznemirenja javnosti sud je optuženom produžio pritvor. Prema navodima optužnice, vozač Nisvet Mujkić bio je u stanju teškog pijanstva, sa preko dva promila alkohola u krvi.

Ovakvo stanje optužnicom je ocijenjeno kao stanje privremene duševne poremećenosti.

Krećući se iz pravca Beogradske ulice ka centru Prnjavora optuženi se uključio u Ulicu Laze Lazarevića, vozeći brzinom od 105,6 kilometara na čas, gdje je dozvoljena brzina kretanja bila ograničena na 40 kilometara na čas. Zbog nasilničke vožnje i više nego duplo veće brzine od dozvoljene, došlo je do destabilizacije i zanošenja vozila kojim je upravljao Mujkić, te prelaska „golfa“ na trotoar i pločnik ispred gradske parking garaže.

Prema optužnici, Mujkić je lijevom bočnom stranom vozila, odnosno prednjim lijevim vratima udario u 13-ogodišnju Vanju R. Neposredno prije udara, nesrećna djevojčica je mirno stajala na trotoaru.

Iako je pokušala izbjeći nalet automobila, nije uspjela i preminula je na mjestu nesreće, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: