Saslušan Borislav Radovanović zbog slučaja “Dragičević”

Uprava kriminalističke policije MUP RS ispitala je danas suspendovanog pripadnika MUP RS Borislava Radovanovića u vezi s njegovim saznanjima u slučaju ubistva Davida Dragičevića (21) iz Banjaluke.

Naime, Radovanović je na svom blogu objavio tekst u kojem tvrdi da je tokom istrage o ubistvu Dragičevića policija identifikovala čak osam svojih kolega koji su odgovorni za otmicu, brutalno mučenje i ubistvo Dragičevića.

– Radovanović je pozvan na informativni razgovor na koji se odazvao i rekao da će svoja saznanja podijeliti sa nadležnim tužilaštvom – kaže izvor iz policije.

Radovanović je u blogu naveo i da “nije tajna da su otmicu Davida Dragičevića počinili pripadnici Policijske stanice za intervencije Policijske uprave Banjaluka. Tvrdi da je ključni odgovorni komandir jedinice Vladan Šikuljak koji je, prema riječima Radovanovića, kasnije unaprijeđen na poziciju komandira Policijske stanice Banjaluka – Centar.

Međutim, u MUP RS navode da ti navodi nisu tačni, i da je Šikuljak 1. marta prošle godine imenovan za komandira PS Lazarevo, 18 dana prije Dragičevićevog nestanka.

 

Izvor.(Novosti.rs)Ostavite komentar: