Saradnik kriminalca uhapšenog u Banjaluci sa starletama snimcima seksa ucjenjivao biznismena

Policija u Banjaluci uhapsila je Bobana Munjizu alias Slobodana Đakovića, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica Interpola Beograd zbog razbojništva. Bjegunac je otkriven nakon kriminalističko- tehničke obrade, odnosno nakon uzimanja otiska prsta.

Tokom istrage utvrđeno je da je bjegunac iz Srbije, koji se zvao Slobodan Đaković i za kojim je raspisana međunarodna potjernica, u Sanskom Mostu promijenio svoje ime i prezime u Boban Munjiza.

“Kod B. M. je pronađena i oduzeta falsificirana vozačka dozvola Republike Srbije te je u vezi s tim u toku rad na dokumentiranju krivičnog djela falsificiranje isprave. Po završetku navedenih aktivnosti, bjegunac će biti predat u Sud Bosne i Hercegovine zbog poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Slobodan Đaković optužen je da je 2014. godine, sa još troje saučesnika, počinio razbojništvo u Srbiji. Teretili su se da su te godine opljačkali Biljanu M., koju je “tipovala” njena bejbisiterka.

Grupa je, prerušena u policajce, izvršila premetačinu njenog stana i otela 55.000 evra. Zajedno sa Đakovićem, za ovo djelo optuženi su Radovan Lukajić, Aleksandar Avramović i bejbisiterka.

Zbog ovog djela Lukajić je ranije osuđen na četiri i po godine zatvora, koliko i Avramović, dok je Đaković dobio dvije i po godine, a bejbisiterka dvije godine zatvora. Na tu presudu uložene su žalbe i konačnu odluku treba donijeti Apelacioni sud u Beogradu.

Starlete tražile od biznismena 20.000 evra

Đakovićev saradnik Radovan Lukajić privođen je i 2018. godine, kada su, uz njegovu pomoć, dvije starlete, Anabela Šćekić (39) zvana Tigrica i Tijana Štulović (23), ucjenjivale beogradskog biznismena snimcima seksa. Obje su, uz pomoć Lukajića, tražile 20.000 evra, prijeteći da će snimke javno objaviti. Lukajić i starlete su na kraju uhapšeni, piše Avaz.

Ostavite komentar: