Saobraćaj uzima danak! Od četvoro poginulih u avgustu – troje su vozači motocikla

Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina u saobraćajnim nesrećama u avgustu poginula su četiri lica, od kojih su tri vozači motocikla, rekao je novinarima inspektor za bezbjednost saobraćaja Radenko Knežević.

Tri saobraćajne nesreće sa poginulim licima dogodile su se u Bijeljini i jedna u Pelagićevu, a nastradali su tri vozača motocikla i jedan vozač automobila.

Prema njegovim riječima, u avgustu se dogodilo 112 saobraćajnih nesreća, što je 3,7 odsto manje u odnosu na isti period lani, od toga 31 sa nastradalim licima, poginula su četiri lica, 10 je teže i 17 lakše povrijeđeno.

“Najveći broj teže povrijeđenih lica su u kategoriji vozača dvotočkaša – tri vozača bicikla i jedan vozač motocikla”, naveo je Knežević. On je dodao da se najveći broj nesreća dogodio kao posljedica nepropisnog odstojanja u vožnji i neprilagođene brzine.

U avgustu je na području Policijske uprave Bijeljina evidentirano 3.770 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je za 7,6 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Zbog vožnje u alkoholisanom stanju isključeno je 249 vozača, četiri zbog vožnje pod dejstvom opijata, a zbog prekoračenja brzine kretanja vozila sankcionisano je 740 vozača.

Ostavite komentar: