Sanjinu Sefiću ukinuta presuda

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je žalbe Tužilaštva i advokatica oštećenih te ukinuo presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je Sanjin Sefić osuđen na 14 godina zatvora za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradale Selma Agić i Edita Malkoč.

– Odluku Suda nisam dobio, ali je stiglo rješenje u kojem obavještavaju da je Sanjinu Sefiću produžen pritvor za naredna dva mjeseca. U tom rješenju je navedeno da je usvojena žalba oštećenih i Tužilaštva i da je presuda ukinuta i vraćena na ponovno suđenje – kazao nam je Sefićev advokat Kerim Čelik.

Žalbe su se odnosile na nalaz saobraćajnog vještaka (odbrane) Miloša Vujanića, koji je odbijen (u kojem se tvrdi da je Sanjin Sefić vozio brzinom od 65 km/h kada je automobilom udario Selmu Agić i Editu Malkoč) te će na ponovljenom suđenju u Kantonalnom sudu u Sarajevu biti uvažen nalaz saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića.

Tužilaštvo Federacije BiH predložilo je Vrhovnom sudu FBiH da se ukine prvostepena presuda izrečena Sanjinu Sefiću i taj predmet vrati na ponovno suđenje.

Sanjin Sefić je spomenutom presudom osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina i šest mjeseci, dok su Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić oslobođeni od optužbe da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu nakon počinjenog krivičnog djela, navodi se u saopštenju.

 

Izvor:(Avaz.ba)

 

Ostavite komentar: