“Samo sam joj rekao ‘hajde u pi**u materinu'”: Odbornik optužen da je divljao u kladionici

U MUP-u HNK-a potvrdili su za portal Hercegovinainfo da je I. H. (1962.) u kladionici Premier u Ulici Rade Bitange narušavao javni red i mir.

Kako je objavio ovaj portal riječ je o SDA-ovom mostarskom odborniku Ibri Husniću.

Njega je, kako navode, radnica kladionice prijavila policiji da joj je, nakon što mu je u 20.55 saopštila da zatvara kladionicu, i da je dužan 140 maraka, psovao majku, gađao ju olovkama te nakon dužeg psovanja i vrijeđanja napustio kladionicu.

Husnić pak tvrdi da ništa nije tako bilo.

“Nikakav incindent nije bio, baš ništa nije bilo. 10 minuta do 9 sati ušao sam u kladionicu da uplatim tiket, gospođa je rekla kao policijski je sat nema ona vremena. Rekao sam ‘hajde u p. materinu uplati’. Ona reče da neće i to je sve bilo što je bilo, da bi se kasnije nadodavalo”, tvrdi Husnić.

Dodaje da radnici kladionice nije psovao majku, a da je to “nadodao suprug radnice kladionice”, koji je policajac, te da će ga prijaviti unutrašnjoj kontroli.

Inače, policija je intervenisala po pozivu iz kladionice, sačinjena je službena zabilješka i slijedi podnošenje prekršajne prijave protiv Husnića, a ima i svjedok koji je već policiji potvrdio da radnica kladionice govori istinu. Husnić pak sve negira.

Ostavite komentar: