Ruke vezane plastičnim vezicama: Zbog ubistva migranta uhapšena dva Alžirca

Policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo identifikovali su, pronašli i uhapsili dva državljanina Alžira koji se sumnjiče da su povezani s jučerašnjim ubistvom migranta na Ilidži.

Kako je za Avaz potvrdio Mirza Hadžiabdić portparol MUP KS dvojica Alžiraca su pronađena i uhapšena na željezničkoj stanici u Novom Sarajevu.

“Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva migranta policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo identifikovali su, pronašli i uhapsili dva državljanina Alžira, takođe migranta. Smješteni su u službene prostorije za zadržavanje, te će nad istima tokom dana biti izvršena kriminalistička obrada, nakon koje će biti predati u nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo”, rekao je Hadžiabdić.

Podsjećanja radi, juče ujutro je na Ilidži pronađeno tijelo migranta.

“Dežurni tužilac koji je rukovodio uviđajem naredio je obdukciju tijela, nakon koje ćemo znati tačan uzrok smrti”, kazala je portparol Kantonalnog tužilaštva KS Azra Bavčić

Kako Avaz saznaje od izvora bliskog istrazi riječ je o ubistvu. Naime, tijelo migranta je pronađeno pored jedne kuće, a ruke su mu bile vezane plastičnim vezicama.

Ostavite komentar: