Rožajca odvezla Hitna, Jovanović negirala! Ko je kriv za smrt dvogodišnje Džene?

“Nisam kriva”, izjasnila se na ročistu jedino doktorica Nina Jovanovic koja se tereti za zloupotrebu položaja, dok se optužena Jasmina Halimić, koja se tereti za isto krivicno dijelo, danas nije izjasnjavala jer, kako su novinari Une dobili infornaciju, njen advokatski tim nije bio prisutan na današnjem ročistu za izjašnjenje o krivici za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje u slučaju preminule dvoipogodišnje djevojčice Džene Gadžun, za čiju smrt se tereti.

Doktoru Suadu Rožajcu pozlilo je danas u u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu gdje se trebao izjasniti o krivici po optužnici.

Pozvana je Hitna pomoć, koja ga je odvezla u bolnicu. Drugi oftalmolog Jasmina Halimić-Alajbegović koja je takođe optužena za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja o krivici će se izjasniti zajedno sa Rožajcem na nastavku ročišta koje je zakazano za 28. septembar.

Sve to ispred suda pratila je i porodica Gadžun koja nije mogla prisustvovati ovom ročistu budući da su i oni svjedoci u ovom slučaju.

Anesteziolog Rožajac, Jovanović i Halimić-Alajbegović optuženi su da su skrivili smrt djevojčice.

Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine, šest dana nakon “rutinske” operacije očnog kapka izvedene u privatnoj stomatološkoj ordinaciji “Bejtović” u Sarajevu. Operacija se izvodila u totalnoj anesteziji, u stomatološkoj stolici.

Radilo ju je osoblje privatne ordinacije “Halimić”, doktorice Jasmina Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, za koju je utvrđeno da ne posjeduje licencu Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

Operacija je obavljena u prostorijama koje iznajmljuje dr. Benjamin Bejtović i koje nemaju zakonsku verifikaciju. Anesteziolog je bio dr. Suad Rožajac, čija oprema također nije bila zakonski verifikovana.

Ostavite komentar: