Rosiću će se suditi ponovo! Vrhovni sud Srpske ukinuo presudu za ubistvo sugrađanina

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu kojom je Mile Rosić (43) iz Bijeljine osuđen na šest godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Siniše Glamočanina (30)!

Presuda je ukinuta nakon što je Vrhovni sud RS uvažilo žalbu odbrane optuženog.

Pogođen s više hitaca iz pištolja

“Prvostepena presuda je ukinuta i predmet je vraćen na novo suđenje Okružnom sudu u Bijeljini”, rekla je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović. Ubistvo se dogodilo 20. jula 2016. godine u blizini Rosićeve kuće u Bijeljini. Glamočanin je pogođen sa više hitaca iz pištolja, a tokom suđenja odbrana je tvrdila da se radilo o nužnoj odbrani.

Glamočanin je kobnog dana došao na prag Rosićeve kuće i kako je odbrana tvrdila prijetio je Rosiću da će ga ubiti i silovati mu kćerku ukoliko ne izađe iz kuće da porazgovaraju. Nakon što su se sastali Glamočanin je laktom udario Rosića u čelo, gurnuo ruku u kožnu torbicu, koja mu je bila obješena oko vrata, i povukao pištolj.

Bježao u strahu od odmazde

Odbrana tvrdi da je Rosić nakon toga, braneći svoj život, pucao u Glamočanina. Nakon zločina Rosić je pobjegao, ali se tri dana kasnije predao policiji. Branilac optuženog je tvrdio da optuženi nije bježao od istražnih organa, već u strahu od odmazde od strane Glamočaninovih prijatelja.

Inače, ovo je drugi put da Vrhovni sud RS ukida prvostepenu presudu u ovom predmetu. Rosić je ranije bio osuđen na 11 godina i dva mjeseca zatvora. Postupak je ponovljen pa mu je izrečena kazna od šest godina, piše Avaz.

Ostavite komentar: