Roditelji u panici zbog pedofila: Mladić iz Banjaluke poziva djevojčice na seks FOTO

Mještani Banjaluke uznemireni su nakon što se na društvenim mrežama pojavila informacija da jedan mladić poziva djevojčice na seksualne odnose i traži njihove slike bez odjeće.

Prema saznanjima Srpskainfo, riječ je o mladiću starom oko 20 godina, koji već duže vremena prilazi djevojčicama u blizini škola i pokušava stupiti u kontakt s njima.

Sagovornici pomenutog portala ističu da su cijeli slučaj prijavili policiji.

“To je mladić koji živi u naselju Veseli Brijeg u Banjaluci i za koga smo nedavno saznali šta radi. On najčešće dolazi do Osnovne škole ‘Branko Radičević’ i tu prilazi učenicama uzrasta od 10 do 12 godina. Nakon što stupi kontakt s njima, traži njihove brojeve telefona ili profile na društvenim mrežama”, kaže sagovornik.

Prvi kontakt

Potom stupa u kontakt s djevojčicama i kreće da se dopisuje s njima.

“Nakon što primjeti da su se djevojčice zaljubile u njega, on pokušava da ih nagovori da se slikaju i da mu pošalju slike”, dodaje izvor.

Ovaj slučaj je otkriven nakon što su kod jedne djevojčice primjećene poruke. Jedna od poznanica te učenice o tome je obavijestila javnost preko društvenih mreža, ali i policiju.

“Zasmetalo mi je to što je on dosta stariji od nje, a čula sam da se dopisuje i s drugim djevojčicama. U porukama je tražio da mu pošalje svoje slike, što je ova djevojčica odbijala. Pored toga, pričali su i o seksualnim odnosima. Zbog toga sam odlučila da sve objavim na društvenim mrežama, kako bih upozoroila i druge roditelje da pripaze s kim im se djeca dopisuju”, pojasnila je ona.

Prijava policiji

Dodaje da je riječ o djevojčicama koje su jako mlade i koje se onda „ludo“ zaljube u njega i pristaju skoro na sve njegove zahtjeve.

“Kada primjeti da su se zaljubile u njega, on to iskorištava i to se može vidjeti u porukama koje im je slao. Djevojčica iz komšiluka je tražila savjet od mog supruga šta da radi po tom pitanju, jer je i njoj slao poruke. Mi smo to prijavili policiji“, ističe sagovornica Srpskainfo.

Dodaje da je sve to objavila na Fejsbuku, jer želi da svi vide to.

“Ne želim da im uništi mladost dok su one još na početku puberteta i ne znaju ništa o životu. Razlika u godinama nije ogromna, ali je to vid pedofilije, uzevši u obzir slike koje je tražio. Ima ih još par koje ga ‘vole’”. pojašnjava ona.

Prema njenim riječima, oni razumiju da je on mlad i da možda nije svjestan šta radi, ali da ga svakako treba neko upozoriti na to.

“Ako nije konkretno prekršio zakon, treba mu reći da to više ne radi. Nije nama cilj da on mlad ode u zatvor i da mu se uništi život, ako nije ‘prešao granicu’. Međutim, ako se ne reaguje na vrijeme, postoji mogućnost da uspije ubijediti djevojčice u svojim naumima”, poručuje sagovornica.

Policija provjerava informacije

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je da su za ovaj slučaj saznali nakon natpisa na društvenim mrežaema.

“Odmah je pokrenuta istraga i policija preduzima sve radnje kako bi se utvrdilo da li u ovom slučaju ima elemenata prekršajne ili krivične odgovornosti”, poručila je Mučibabićeva.

Ostavite komentar: