Reagovala banjalučka policija: Lažnim potvrdama o isplati “ojadili” kladionicu za 4.000 KM

19.08.2020. | 11:53

Lica čiji su inicijali M.U. i V.S. uhapšena su jer su prevarom i pronevjerom prisvojila ukupno 4.000 KM od poslovnog subjekta koji se bavi organizovanjem igara na sreću, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Lice A.M, ovlašteni predstavnik ovog poslovnog subjekta, prijavilo je juče Policijskoj upravi Banjaluka da su u avgustu, na osnovu potvrde za isplatu dobitka, jednom licu u više navrata isplaćeni iznosi od ukupno 4.000 KM.

“Pregledom potvrde za isplatu dobitka utvrđeno je da je identična originalnoj potvrdi poslovnog subjekta koju sistem nije prepoznavao kao lažnu. Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da je riječ o licu M.U, kod koga su prilikom kontrole pronašli spornu potvrdu”, navodi se u saopštenju.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je spornu potvrdu o isplati dobitka dobio od lica V.S, koje je zaposleno kod poslovnog subjekta kao serviser.

Prilikom hapšenja kod lica V.S. pronađeno je oko 2,6 grama i marihuane, te oko 1,1 gram heroina, kao i medicinski lijekovi koji se nalaze na spisku psihoaktivnih supstanci, za koju nije imao medicinsku dokumentaciju, kao i pribor za uživanje droga.

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izjasnio se da je lice M.U. počinilo krivično djelo prevara, a lice V.S. krivično djelo pronevjera, te je naložio dostavljanje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima, a za V.S. i podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga.