Razotkriven drugi identitet optuženog u akciji “Unikat”: Osujećen plan bjekstva!?

Nenad Dragišić (30) iz Banjaluke, jedan od optuženih za uzgoj marihuane u predmetu “Unikat”, suočiće se s novim optužbama nakon što je otkriveno da je promijenio identitet i to prećutao sudu.

Za promjenu identiteta sud je saznao na ročištu za produženje pritvora i to preko tužioca Saše Labotića koji je, u saradnji s policijom, došao do operativnih podataka da optuženi ima ličnu kartu Srbije na ime Marko Kecman, s kojom je već prelazio granicu.

Fotografiju tog dokumenta Labotić je predočio sudu, navodeći da je dokument krajem marta prošle godine izdao PU Sremska Mitrovica. Na dokumentu su Dragišićeva fotografija i lični podaci, ali drugo ime. Istovremeno je imao i ličnu kartu BiH sa stvarnim podacima.

– Budući da nije prijavio promjenu identiteta zatražio sam da mu sud produži mjeru pritvora do okončanja postupka zbog opasnosti od bjekstva. Dragišić je sam izjavio da živi i radi u Španiji, a imajući u vidu nove okolnosti i činjenicu da mu prijeti kazna od pet do 15 godina zatvora smatram da mu sud treba produžiti pritvor kako bi se osiguralo njegovo prisustvo suđenju – rekao je Labotić.

Zanimljivo je da je Dragišićev branilac Sanjin Mikeš sudu predlagao da, nakon potvrđivanja optužnice, njegog klijenta pusti na slobodu i da mu izrekne mjere zabrane putovanja i napuštanja mjesta boravišta. Time bi se praktično otvorila mogućnost za bjekstvo. Kada je dokument sa drugim imenom predočen sudu Mikeš se bunio i protivio, tvrdeći da to uopšte nije njegov klijent. Ipak sud je izvršio uvid u novi dokaz, a tužilaštvo se obavezalo da će im tačne podatke dostaviti čim iz Srbije dobiju odgovarajuće dokumente.

Osim Dragišiću produženje pritvora zatraženo je i za Sanela Šeranića (32) i Danijela Trninića (36), zbog ponavljanja djela, dok se četvrtooptuženi Dean Đajić (29) od ranije brani sa slobode.

Odluka o produženju pritvora biće poznata u utorak.

LABORATORIJA

Optuženi u predmetu “Unikat” terete se za uzgoj marihuane u jednoj od najvećih laboratorija koju je MUP RS ikada otkrio. Laboratorija je bila instalirana u hali u Trnu kod Laktaša i u njoj je otkriveno 756 stabljika indijske konoplje, visine od 120 do 210 centimetara.

Hala je imala najsavremeniju opremu za uzgoj marihuane u vještačkim uslovima. Osim stabljika zaplijenjeno je oružje, eksploziv, 1,8 kilograma marihuane, 30.569 evra i 2.200 franaka.

 

Izvor.(Novosti.rs)Ostavite komentar: