Razbojnik ranije krao po “Delti”! Evo ko je uhapšen u akciji “Kameleon” u Banjaluci

30.11.2023. | 12:09

Viktor Jovanović (39) uhapšen je u policijskoj akciji “Kameleon” zbog razbojništva u Banjaluci, saznaje Srpskainfo.

Kako se nezvanično saznaje, on je odranije poznat policiji, ali ne po teškim krivičnim djelima.

U PU Banjaluka su rekli da su realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Kameleon“ sa ciljem rasvijetljavanja krivičnog djela „Razbojništvo“ koje se dogodilo 25. novembra oko 17.30 časova u Banjaluci.

– Tom prilikom je nepoznati počinilac uz prijetnju pištoljem oteo 700 KM i kutiju medikamenata – rekli su u PU Banjaluka. Preduzimanjem niza operativnih mjera i radnji policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa navedenim krivičnim djelom može dovesti V.J. iz Prijedora.

On je zatim uhapšen , a na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, obavljen je pretres kuće i drugih prostorija u Banjaluka, koje je on koristi, kojom prilikom je pronađen i oduzet startni pištolj, koji je korišten prilikom obavljanja krivičnog djela, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

V.J. će danas nakon završene kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Kako Srpskainfo saznaje, Jovanić je od ranije poznat policiji.

On je prije par godina uhapšen zbog sumnje da je ukrao odjeću i sat u “Delti”.