Razbijanje kriminalne grupe koja se bavi krađom vozila: U akciji MUP-a RS uhapšeno šest osoba

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Tužilaštva BiH danas uhapsili šest osoba koje se dovode u vezu sa kriminalnom strukturom koja je duži vremenski period na području Sarajeva, Doboja i Tuzle krala vozila.

“Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo “Organizovani kriminal” u vezu sa krivičnim djelom “Teška krađa”, slobode su lišeni Ž.K. Iz Banjaluke, S.R. iz Laktaša, S.P. iz Milića, M.T. iz Pala, te M.M. i V.K. iz Sokoca”, saopšteno je iz MUP-a.

Kako ATV saznaje, među uhapšenima u Banjaluci su Marko Trifković Žižan sa Pala, dugogodišnji pripadnik automafije i Miroslav Milinković iz Sokoca.

Tokom dosadašnjih aktivnosti policijski službenici su na području Banjaluke, Doboja i Istočnog Sarajeva izvršili pretrese na 15 lokacija i pronašla sedam vozila za koj postoji sumnja da su ukradena na području BiH i zemljama EU.

Navedene aktivnosti realizije Uprava za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa PU Doboj i Istično Sarajevo, te MUP-ovima Kantona Sarajevo i Kantonu Tuzla. Nastavlja se dalji rad u vezi sa dokumentovanjem gore navedenih krivičnih djela.

Kako ATV saznaje, pronađeo je sedam skupocjenih vozila, dijelova vozila, opreme i alata za krađu i slično.

Ostavite komentar: