Raspisana potjernica za osumnjičenim za ubistvo Strahinje Stojanovića

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor i donio naredbu za raspisivanje Interpolove potjernice za muškarcem čiji su inicijali M.L. /50/, osumnjičenim za ubistvo Strahinje Stojanovića eksplozivom postavljenim pod njegov automobil, 13. septembra na Novom Beogradu.

– Potjernicu će raspisati nadležne službe MUP-a Srbije – precizirala je za Tanjug portparol Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Irena Bjeloš.

Više javno tužilaštvo u Beogradu ranije je predložilo sudu da M.L. odredi pritvor i raspiše potjernicu za njim.

Osumnjičeni M.L. ima državljanstvo Srbije i BiH, posjeduje i ličnu kartu Hrvatske, a identitet mu je ustanovljen antropološkim vještačenjem i komparativnom metodom tragova koji su izuzeti sa lica mjesta, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Naredbom tužilaštva, prema M.L. je pokrenuta istraga zbog krivičnog djela teško ubistvo.

Bjeloševa je navela da je ova kvalifikacija proistekla je iz načina izvršenja krivičnog djela i zbog toga što je ovim djelom oštećeno više lica.

Vještačenjem je utvrđeno da je izvršilac ubistva koristio eksplozivnu napravu koja je, osim eksplozivnih materija, sadržavala i odeređenu količinu metalnih navojnica, takozvanih matica, koje se koriste prilikom postavljanja šrafova, sve kako bi povećao razorno dejstvo i ubojitost bombe koju je koristio.

Lice M.L. ima prijavljeno prebivalište u Srbiji na adresi na kojoj ne boravi još od 2006. godine.

Postupak sprovođenja istrage se nastavlja, a motiv i eventualna povezanost s određenim kriminalnim strukturama biće utvrđivani tokom istrage, navode u tužilaštvu.

Sa Stojanovićem je u automobilu u trenutku eksplozije bila je njegova partnerka, državljanka Kolumbije, ali ona nije teže povrijeđena.

Mediji u Srbiji prenose da je riječ o Milivoju Lovrenoviću /50/ iz Gradiške, koji je od ranije poznat policiji, ali i javnosti zbog skandala koji je izazvao kada je objavio snimak na društvenim mrežama kako hoda ulicom i puca iz dva pištolja jer mu se taj dan rodio unuk.

Prema medijskim navodima, on je vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata na području Gradiške, a blizak je i prijatelj Dragana Mektića, nekadašnjeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara.

Osumnjičeni je prije više od 20 godina hapšen zbog podmetanja eksploziva u kući na području Banjaluke, kao i zbog prebijanja biznismena.

 

 

Ostavite komentar: