Ranio majku nakon kćerkinog rođendana

10.01.2019. | 22:41

BANJALUKA – U namjeri da puca u brata Damira, sa kojim se prethodno verbalno i fizički sukobio, Banjalučanin Denis Ibrekić (40) kroz zatvorena vrata je ispalio metak iz pištolja, kojim je ranio majku Veru (61) u njenoj kući koja se nalazi u Ulici Stevana Bulajića u naselju Obilićevo.

Braća su se, kako saznajemo, nakon nedavne očeve smrti često svađala, a u srijedu u popodnevnim satima bili su okupljeni na proslavi rođendana Denisove kćerke.

“Na proslavi rođendana braća su se posvađala pa je Denis uzeo nož, a majka ih je pokušala razdvojiti. Tu se Denis povrijedio nožem, a najvjerovatnije je tu povrijeđena i majka koja ima posjekotine na ruci”, navodi naš izvor blizak policijskoj istrazi.

Kako dodaje, Vera i njen sin Damir su potom otišli u svoju kuću, koja se nalazi u istom dvorištu gdje i Denisova kuća. Denis, kako saznajemo, potom dolazi za njima sa pištoljem u ruci i puca kroz zatvorena vrata. Metak je pogodio njegovu majku u nogu.

Komšije su bile iznenađene kad su oko 17 časova vidjele policijsku patrolu i saznale da je došlo do krvavog porodičnog sukoba jer je, kako kažu, ova porodica bila skladna, a posebno dok im je otac bio živ jer je, po njihovim riječima, bio veoma dobar i cijenjen čovjek.

“I Vera je fina žena, dobra komšinica. U kući pored živi i njen brat. Nismo čuli da su pravili incidente, međutim nikad im nismo ulazili u dvorište, niti se nešto puno družili s njima”, navode komšije.

Ističu da je stariji sin Denis oženjen i da ima svoju porodicu, a sezonski je ponekad radio na brodu, dok Damir odvojeno živi sa majkom Verom.

Vera je nakon ranjavanja sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka dovezena u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske (UKC RS) i njeno zdravstveno stanje je juče bilo stabilno.

Kako je saopšteno iz UKC RS, pacijentkinja V.I. je zbrinuta u 16.35 u Klinici za ortopediju i traumatologiju, gdje je primljena sa prostrelnom ranom lijeve natkoljenice i posjekotinom lijeve podlaktice.

“Pacijentkinja je odmah po prijemu hirurški zbrinuta”, navode iz UKC RS.

Banjalučka policija je isti dan uhapsila Denisa, ali je on, kako saznajemo, nakon ispitivanja pušten na slobodu. Kako navode iz Policijske uprave Banjaluka, o svemu je obaviješten i dežurni okružni javni tužilac OJT Banjaluka.

 

Izvor:(Nezavisne novine)