Ranio konobaricu, pa uhapšen

U drvarskom kafe-baru “Škorpion” ovog vikenda došlo do pucnjave usred bijela dana. Ana Gloginja (26) teško povrijeđena, pogođena hicem u predjelu kičme.

Ana Gloginja (26) iz Drvara teško je ranjena u pucnjavi u kafe-baru “Škorpion” u tom gradu, a zbog sumnje da je pucao uhapšen je policijski službenik MUP Livanjskog kantona S. S. iz Drvara.

Zločin se dogodio u subotu oko 11.30. Kako se nezvanično saznaje da je ranjena djevojka radila kao konobarica u “Škorpionu”, a tačan motiv i okolnosti pucnjave se još istražuju.

– Djevojka je pogođena hicem iz pištolja u predio kičme. Prva pomoć ukazana joj je u Domu zdravlja u Drvaru. Potom je prevezena u Kantonalnu bolnicu u Livnu, ali je zbog težine povreda prebačena u splitsku bolnicu “Firule” na dalje liječenje. Smještena je na odjeljenju za intenzivnu njegu i njeno stanje je dosta teško – navodi izvor blizak Kantonalnom tužilaštvu u Livnu.

Ana Gloginja

Portparol MUP Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak kaže da je nakon dojave o pucnjavi izvršen uviđaj, i da je osumnjičeni uhapšen.

– Osumnjičeni, koji je pucao u nesrećnu djevojku, zaposlen je u Policijskoj stanici Drvar i nad njim je u toku kriminalistička obrada, nakon koje će biti poznato više detalja – rekao je Vrdoljak.

On nije mogao da kaže šta je bio motiv pucnjave, ni kako je tačno došlo do ranjavanja djevojke.

– Te okolnosti su predmet detaljne istrage i očekujemo da ćemo više informacija imati danas. O svemu je obaviještena Jedinica za profesionalne standarde u sklopu koje se nalazi odsek za Unutrašnju kontrolu MUP Livanjskog kantona koji će preduzeti dalje mjere i radnje u okviru svojih nadležnosti – rekao je Vrdoljak, navodeći da će nakon ispitivanja osumnjičenog biti odlučeno o njegovoj suspenziji.

GRAĐANI U ŠOKU

Žitelji Drvara šokirani su ovim događajem, posebno zbog činjenice da je nesrećnu djevojku ranio policajac, i da se pucnjava dogodila usred bijela dana.

– Čuli smo razne priče o tome kako je do toga došlo i bolje je da ništa ne govorimo dok se ne utvrdi prava istina. Ona je dobra djevojka, ima malo dijete i nadam se da će se što prije oporaviti – kažu Drvarčani.
Prevedi

 

Izvor:(Novosti.rs)

 

Ostavite komentar: