Racija u tri poznata banjalučka ugostiteljska objekta, pronađena veća količina droge

U zajedničkim aktivnostima Policijske uprave Banjaluka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet, MUP-a RS, tokom noći 15.i 16. februara godine izvršene su operativno-taktičke mjere, racije i blokade, u tri objekta u Banjaluci.

Sa ciljem sprečavanja i otkrivanja inkriminisanih radnji u oblasti zloupotrebe opojnih droga u petak je pretresen objekat Balkana, a sinoć Kristal i Gatsby.

– Ukupno je sedam osoba lišeno slobode i oduzeta je određena količina zelene biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, bijela praškasta materija koja aoscira na opojnu drogu kokain, kao i više tableta medicinske droge – rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Takođe oduzeti su i predmeti pogodni za povređivanje (teleskopske palice).

U toku je utvrđivanje krivične ili prekršajne odgovornosti lica u vezi sa pronađenom drogom u skladu sa čim će se obavjestiti i nadležni organi.

Policijski službenici su tokom vikenda sankcionisali i lica zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o oružju i municiji.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Ostavite komentar: