Pune ruke posla: Tokom avgusta evidentirano 70 migranata na području PU Banjaluka

Tokom avgusta, na području koje pokriva Policijska uprava Banjaluka, došlo je do povećanja broja slučajeva narušavanja javnog reda i mira za oko deset odsto, izjavio je načelnik ove Uprave Miloš Brkić.

On je na redovnoj konferenciji za novinare istakao i da je tokom avgusta u tranzitnom kretanju kroz teritoriju koja je u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka evidentirano 70 migranata, dok je u istom periodu prošle godine evidentirano 2.663 migranata, što je manje za 97,4 odsto.

“Iz oblasti kriminaliteta sprovedena je jedna operativna akcija, kao i 13 akcija iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, uspješno je obezbjeđeno 36 javnih okupljanja i 52 sportske priredbe, od kojih dvije sa povećanim rizikom”, pojasnio je Brkić.

Istakao je da je u ovom periodu evidentirano 371 saobraćajna nesreća, više za 3,6 odsto dok je u uporednom periodu evidentirano 358 saobraćajnih nesreća. U ovim nesrećama poginule su tri osobe.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Jovan Stojičić rekao je da je na području PU Banjaluka evidentirano 140 krivičnih djela, prenosi Srpskainfo.

“Prijavljeno je 11 krivičnih djela protiv života i tijela i rasvjetljenost ovih krivičnih djela je 100 odsto. Na području Prnjavora, 21. avgusta evidentirano je ubistvo, nakon kojeg je se počinilac ubio”, rekao je Stojičić.

Iz obasti privrednog kriminaliteta otkrivena su dva krivična djela kojima je pričinjena šteta od 10.000 maraka.

Ostavite komentar: