Pucnjava alarmirala policiju: Potraga za migrantom, osmogodišnji dječak ranjen u leđa

Policija traga za migrantom iz Pakistana za kojeg se sumnja da je u subotu u pucnjavi u Velikoj Kladuši ranio 8-godišnjeg dječaka iz Iraka.

Dječak je ranjen u leđa i nakon što je operisan u bihaćkoj bolnici njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Kako je za Avaz izjavio Ale Šiljdedić, portparol MUP Unsko-sanskog kantona, osnovano se sumnja da je u Velikoj Kladuši pucao migrant.

“Tragajući za tim licem, pronašli smo još jednog migranta koji ima lakše povrede ruke od vatrenog oružja. Riječ je o Avganistancu (24) koji je imao prostrijelnu ranu najvjerovatnije iz istog pištolja, a koji je bio na licu mjesta. Jedna od žrtava je on, a druga je dječak koji je slučajno pogođen jer se tamo zatekao. Vidjećemo koja je uloga Avganistanca u svemu tome. On se krio, iz straha se nije ni prijavio, međutim zajedno s kolegama iz Službe za poslove sa strancima došli smo do ovih informacija. To lice je potvrdilo da je bilo u tom sukobu. Mi osnovano sumnjamo da je lice koje je pucalo migrant i da je porijeklom iz Pakistana”, kaže Šiljdedić.

Sumnja se da se napadač uputio na granicu prema Hrvatskoj ili je krenuo nazad u Srbiju, jer su migranti i ranije bježali u Srbiju. Ipak policija takođe sumnja da se skriva negdje na teritoriji USK.

Ostavite komentar: