Prvo se “iskalio” na supruzi i djeci! Muškarac dva puta priveden zbog prijetnji i pušten

Muškarac čiji su inicijali Š.S. iz Banovića dva puta je priveden na saslušanje u policiju zbog prijetnji koje je uputio, prvo supruzi i djeci, a potom i javno na društvenim mrežama, saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Federalni mediji prenose da je riječ o Šerifu Smajloviću, koji je u videu objavljenom na društvenim mrežama poručio da će “biti veća tragedija nego što je bila u Srbiji”.

Portparol Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić rekla je da je Š.S. sinoć sam sebe prijavio u Policijsku stanicu da će, kada mu se za to ukaže prilika, napasti suprugu i djecu koji su ga napustili.

“Lišen je slobode zbog narušavanja javnog reda i mira, a nakon što je priveden u Policijsku stanicu Banovići utvrđeno je da je pod dejstvom alkohola. Tom prilikom je narušavao javni red i mir, grubim vrijeđanjem policijskih službenika i naročito drskim ponašanjem. O svemu je upoznat dežurni tužilac po čijem nalogu je zadržan u prostorijama do otrežnjenja, a potom pušten”, rekla je Sprečićeva za N1.

Nakon toga, dodala je, uočen je snimak na društvenim mrežama zbog kojeg je ponovo obaviješten tužilac i Š.S. je saslušan drugi put u svojstvu osumnjičenog zbog počinjenog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti.

“Međutim, on nije lišen slobode po pitanju osnova sumnje, već su naređene dalje provjere, te će u narednom periodu po dogovoru sa tužiocem biti dostavljen odgovarajući izvještaj”, rekla je Sprečićeva.

Ostavite komentar: