Protiv pedofila podignuta optužnica: Djevojčicu namamio putem Fejsbuka, pa je silovao u šumi

Protiv Saše Selitaja 45-godišnjeg pedofila iz Srbije koji je u Begovom Hanu kod Žepča 7. marta silovao 14-godišnju djevojčicu, koju je prethodno namamio putem Fejsbuka, Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu, saznaje Avaz.

On se nalazi se u pritvoru u KPZ-u Zenica, a ova mjera produžena mu je do 7. juna ove godine.

Prema navodima optužnice Selitaj je oko 10 sati na lokalitetu Vidovine, u mjestu Golubinja, na području opštine Žepče sačekao djevojčicu M.K. po prethodnom dogovoru preko društvenih mreža.

“Susreli su se na autobuskom stajalištu u Begovom Hanu, pa kada su krenuli u šetnju u pravcu Vidovina, i kada su zašli u šumu i došli do jedne velike stijene pored Golubinjskog potoka, u namjeri da zadovolji svoj nagon iskoristio je djevojčicinu psihičku i fizičku nezrelost i mladu životnu dob te nakon što se dijete skinulo i on skinuo svoju odjeću nakon čega su imali polni odnos čime je počinio krivično djelo polni odnos sa djetetom”, navodi se u optužnici.

Hrabri mještanin

Podsjećamo da je pedofil uhvaćen zahvaljujući hrabrom mještaninu Begovog Hana Fahrudinu Mešeljević, vlasniku lokalnog autootpada. On ga je savladao i zadržao ga do dolaska policije.

Kada ga je Mešeljević vidio kako grli i ljubi djevojčicu, pozvao je njene roditelje. Pedofil mu je pokušao pobjeći, ali ga je Mešeljević pronašao u šumi skrivenog iza jedne stijene.

Savladao ga je i oborio na zemlju. Ubrzo su stigli i drugi mještani, koji su ga opkolili i čuvali ga do dolaska policije. Monstrum je u momentu hvatanja u ruci imao crveni karanfil.

Selitaj je tokom saslušanja rekao da je i ranije osuđivan. Prema nezvaničnim saznanjima, u Srbiji je poznat po napadima na djecu.

Ostavite komentar: