Pao na prelazu Svilaj: Otkucaji srca “otkucali” vozača iz BiH

17.04.2024. | 11:56

Vozača teretnjaka iz BiH (45) koji je prevozio strane državljane otkrila je hrvatska policija na graničnom prelazu Svilaj pomoću uređaja za detekciju okucaja srca.

To se dogodilo u ponedjeljak oko 9.30 časova na ulazu u Hrvatsku kada je kontrolisan teretni automobil bh. registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin BiH.

Policijski službenici su prilikom kontrole priključnog vozila pomoću uređaja za detekciju otkucaja srca (HPDS) očitali pozitivnu reakciju.

“Daljim radom i pregledom plombiranog priključnog vozila u zajedničkoj saradnji policijskih i carinskih službenika u unutrašnjosti je (između tereta) uočeno više stranih državljana koji su pokušali ući u Republiku Hrvatsku izbjegavajući graničnu kontrolu. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 45-godišnjak sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom za određen novčani iznos namjeravao navedene strane državljane, koji ne ispunjavaju uvjete ulaska u Republiku Hrvatsku te Evropsku uniju, prevesti do granice sa Slovenijom”, saopšteno je iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Policija je četrdestpetogodišnjaka uz krivičnu prijavu zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela Protivzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskog, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Iz policije dodaju da je prema stranim državljanima je proveden postupak u skladu Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.