Priznao krivicu! Granični policajac koji je uzeo 20 evra mita osuđen na pet mjeseci zatvora

Sud Bosne i Hercegovine, nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje izrekao je presudu kojom je granični policajac Rajo Kikić proglašen krivim što je počinio krivično djelo primanje mita i drugih oblika koristi.

Kikić je osuđen na pet mjeseci zatvora u koju će mu biti uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 18. marta do 6. maja ove godinštno je iz Suda.

“Od optuženog Raje Kikića oduzima se imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 20 evra”, navodi se u saopštenju.

Kako je istaknuto, on je na graničnom prelazu u Brčkom, bez zdravstvenog pregleda dozvolio ulaz za tri osobe koje su došle iz Austrije.

“On je zahtijevao i primio mito kako u okviru svoje funkcije ne bi zabranio ili odbio ulazak u BiH za tri osobe iako je to bio u obavezi po Odluci Savjeta ministara od 15.3.2020. godine o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH. Licima koja su dolazila iz područja s intenzivnom transmisijom korona virusa dozvolio je, bez zdravstvenog pregleda i Rješenja o izolaciji, nezakonit ulazak u BiH nakon što je zahtijevao i primio novčanicu u iznosu od 20 evra”, navedeno je u optužnici.

Ostavite komentar: