Pritvor muškarcu iz Kotor Varoši: Osuđen zbog obljube djevojčice

Vijeće Okružnog suda Banjaluka presudu mu je izreklo u ponovljenom postupku, a ranije je, pred istim sudom, bio osuđen na pet godina zatvora.

Optužnica ga je teretila da je 27. oktobra 2018. godine u Kotor Varošu presreo devojčicu (rođena 2006), a koju je od ranije poznavao jer žive u blizini.

Iako svjestan da postoji velika nesrazmjera u godinama, započeo je komunikaciju s njom i upitao ju za momka sa kojim ju je viđao, te dodao da će sve reći njenim roditeljima “ako ne bude imala polni odnos sa njim”.

Zatim joj je rekao da ode kući da se okupa i da dođe kod njega u apartmane gdje će imati polni odnos, kao što je ranije imao sa njenom rodicom.

“Kada je devojčica pokušala pobjeći on ju je uhvatio za rukav duksa i povukao prema sebi. U tom trenutku iz džepa joj je ispao mobilni telefon, koji se slupao. Žrtva se rukama uhvatila za ogradu, kako ju ne bi dalje vukao, međutim on joj je prišao sa leđa i stavio ruke na njeno tijelo, te je pokušao da je poljubi”, stajalo je, između ostalog, u optužnici.

Precizirano je i da je djevojčica na kraju uspjela pobeći kući i sve ispričati roditeljima, koji su slučaj zatim prijavili policiji, nakon čega je uhapšen osumnjičeni.

Ostavite komentar: