Pripadnici policijske uprave Trebinje: Otkriveno 30 stabljika marihuane i eksploziva

U mjestu Dabrica u Berkovićima, u pograničnom pojasu s opšinom Stolac, pripadnici Policijske uprave Trebinje su otkrili 30 stabljika marihuana, s kojom se, prema nezvaničnim saznanjima, dovodi u vezu mladić D. G. iz ovog mjesta, kojem su oduzeti i eksploziv i detonatorske kapisle.

“Uviđaj na mjestu pronalaska stabljika izvršen je u jutarnjim satima, a tom prilikom izuzete su sve stabljike indijske konoplje, a policijski službenici su lišili slobode lice koja se može dovesti u vezu s pronađenom marihuanom. Riječ je o licu inicijala D. G. “,  saopšteno je u petak u Policijskoj upravi Trebinje.

U saopštenju je potvrđeno da su nakon hapšenja izvršeni pretresi šireg lica mjesta, kao i kuće, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi navedeno lice i tom prilikom pronašli i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli eksploziv i elektronske detonatorske kapisle.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, kao i krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

U Policijskoj upravi Trebinje su podsjetili da su u toku 2021. godine ukupno evidentirali 66 slučaja zloupotrebe opojnih droga.

Ostavite komentar: