Prijetio šumarskom inspektoru: Vlasniku pilane oduzeta ogromna količina posječenih stabala

Vlasnik pilane iz Kneževa S.S. našao se pod istragom zbog sumnje da je uputio ozbiljne prijetnje šumarskom inspektoru čime je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Kako saznaje ATV do prijetnji je došlo nakon što su na posjedu od S.S. zatečeni kamioni sa ilegalno posječenim stablima.

ATV nezvanično saznaje da je u pitanju oko 500 kubnih metara drvnih sortimenata.

U PU Banjaluka navode da je nad S.S. iz Kneževa izvršena kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

”U PS Kneževo u petak oko 13.30 časova je prijavljeno da je navedeni neposredno prije prijave uputio prijetnje oštećenom što je kod njega izazvalo osjećaj straha i ugroženosti”, navode u PU Banjaluka.

Dodaju da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu ‘ugrožavanje sigurnosti, te je naložio da se preduzmu neophodne mjere i radnje.

”Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv S.S. biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, saopštila je PU Banjaluka.

Pomoćnik ministra za šumarstvo Radenko Laketić potvrdio je za ATV da inspekcija uz asistenciju policije oduzima ilegalno posječenu šumu.

“Nađene su određene količine na postrojenju ‘Mi nismo anđeli’ na Korićanima i to je gore ostavljeno pošto tada nije bilo obezbijeđeno prevozno sredstvo i inspekcija je dala potvrdu o čuvanju tih sortimenata dok se ne obezbijedi prevoz. Gazdinstvo je obezbijedilo prevoz i u petak je prevezene tri ture i ostala je još određena količina. Međutim, vlasnik postrojenja, ili neko od bliskih srodnika, je tu prijetio i intervenisala je policija kako bi nastavilo da se to prevozi”, rekao nam je Laketić.

Problem predstavljaju i loši putevi zbog čega je otežan prevoz zaplijenjenih sortimenata.

Laketić objašnjava da će zaplijenjeni sortimenti biti prevezeni na mjestima predviđenim za odlaganje oduzetih ilegalno posječenih sortimenata na području Šumskog gazdinstva “Čemernica” iz Kneževa.

Ostavite komentar: