Prijeti mu 10 godina robije: Danas ispitivanje policajca koji je ubio Amru

09.02.2024. | 13:09

Policajac Elvis Ćustedil u toku dana će biti ispitan u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, a nakon toga će za njega biti zatraženo određivanje pritvora, potvrđeno je danas u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Policijski inspektor Elvis Ćustendil (51), preksinoć oko 21 čas, u tržnom centru na Brčanskoj Malti ubio je suvlasnicu kafića “Sydney” Amru Kahrimanović (52) hicima iz službenog pištolja “glock”. Nedugo nakon ubistva, uhapšen je u tuzlanskom naselju Sjenjak u kojem živi, a sinoć oko 21 čas predat je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

Protiv njega je podnesen izvještaj o krivičnom djelu ubistvo po Krivičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine po kom mu prijeti najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

Osumnjičenog za ubistvo, rečeno je u Tužilaštvu, nije ispitivala policija i njegovo ispitivanje će obaviti nadležni tužilac. Prije nego što pristupi ispitivanju, Ćustendilu mora biti određen advokat po službenoj dužnosti, a procedura za to je pokrenuta i čeka se odluka Kantonalnog suda u Tuzli, piše Faktor.ba.

Zbog težine krivičnog djela, policijski inspektor mora imati advokata prije nego što pristupi ispitivanju od strane tužioca.