Prijava protiv Đajića i Čađe: Republičko tužilaštvo nadležno za slučaj “Kiseonik”

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka proslijedilo je danas Republičkom tužilaštvu prijavu koju je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković podnio protiv direktora Univerzitetskog kliničkog centra Vlade Đajića i direktora firme “TGT tehnogas” iz Laktaša Stanislava Čađe.

“Izmjenama i dopunama Zakona o suzbijanju korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi u slučaju kada je učinilac krivičnog djela službeno ili odgovorno lice izabrano ili imenovano od Narodne skupštine, Vlade Srpske ili Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH propisana je nadležnost Republičkog tužilaštva”, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

U saopštenju se podsjeća da je Stanivuković protiv Đajića i Čađe krivičnu prijavu podnio u petak, 24. septembra, zbog proizvodnje i stavljanja u promet proizvoda štetnih za liječenje, proizvodnje i stavljanja u promet škodljivih proizvoda, te zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

“Prijava je podnesena i zbog nesavjesnog rada u službi, falsifikovanje isprave, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i krivičnog djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja”, dodaje se u saopštenju.

Ostavite komentar: