Pretučeni u centru Banjaluke: “Sina su mi tukli i kada se onesvijestio”

BANJALUKA – Odranije poznati nasilnici pretukli su mog sestrića Marka Kostića (22) i sina Nikolu Brkića (18), prema kojem su bili toliko brutalni da su ga nastavili udarati i kada je onesviješćen ležao na zemlji.

To je za “Nezavisne novine” ispričao Banjalučanin Željko Brkić, koji ističe da su Marko i Nikola premlaćeni u ponedjeljak oko 20.45 ispred jednog kafića, smještenog u zgradi nekadašnje “Adrije”, u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, u centru Banjaluke.

On pojašnjava da su Marko i Nikola sjedili u ovom kafiću, a onda su ih dvojica napadača zovnula da izađu ispred objekta, nakon čega je počela tuča.

“Zatim su još dvojica napadača istrčala iz obližnjeg haustora pa su sva četvorica tukla Marka i Nikolu. Dvojica su tukla Marka, a dvojica Nikolu”, ističe Brkić za “Nezavisne novine“. Dodaje da je riječ o napadačima od kojih je većina već poznata policiji.

“U pitanju su Miloš Ećim, sin Ljubana Ećima, bivšeg zamjenika načelnika Centra državne bezbjednosti RS – Banjaluka, te Nemanja Đurić, Jovan Marjanović i Bojan Babić“, rekao je Željko Brkić. Po riječima Brkića, njegov sin i sestrić premlaćeni su šakama i nogama, s tim što je deblji kraj izvukao Nikola.

“Sestrin sin se nekako izvukao i prošao je s modricama i podlivima, a mog sina su oborili i tukli su ga čak i dok je bio na zemlji, u besvjesnom stanju. Bili su toliko brutalni da su mu skakali na glavu. On ima frakturu lobanje, potres mozga i druge povrede. Sada je u Univerzitetskom kliničkom centru RS”, ispričao je  za “Nezavisne novine” ogorčeni otac Nikole Brkića.

Kako je dodao, postoje očevici ovog napada.

Uz navođenje inicijala, iz UKC RS su nam potvrdili da su im dvojica mladića u Urgentni centar dovezena u ponedjeljak u 21.17.

“Pacijent M.K. je pregledan i zbrinut u Urgentnom centru UKC RS te je pušten na kućno liječenje. Pacijent N.B. je hospitalizovan u Službi za neurohirurgiju. Zadobio je povredu glave te je adekvatno zbrinut. Pacijent je stabilnog zdravstvenog stanja i ostaje na daljem bolničkom praćenju i liječenju”, rekli su iz UKC RS.

Iz Policijske uprave Banjaluka za “Nezavisne novine” su potvrdili da su policajci nadležne policijske stanice identifikovali i ispitali četiri lica koja su nanijela povrede dvojici muškaraca. Kako dodaju, o početnim saznanjima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

“Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa zaprimljenom prijavom, kao i stepen zadobijenih povreda, u skladu sa čim će se kvalifikovati djelo. Nakon završenih svih potrebnih radnji i u skladu s utvrđenim činjeničnim stanjem biće dostavljen izvještaj nadležnim organima”, naglašavaju iz policije.

 

Ostavite komentar: