Pretresi i hapšenje u Gradišci: U kući i pomoćnim objektima pronađeno oružje

Uhapšena je osoba inicijala M.M. iz Gradiške zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Naime, policijski službenici Policijske uprave Gradiška preduzimajući mjere i radnje na sprovođenju operativne akcije ”Kalibar” uočili su putnički automobil ”BMW X1” koje se kretalo u pravcu istih.

“M.M. uočavajući da se približava policijskim službenicama zaustavilo je vozilo, te započeo radnju kretanja unazad, a potom izašao iz vozila i odbacio vatreno oružje”. saopšteno je iz PU Gradiška.

M.M. je uhapšen, a na licu mjesta izvršen je uviđaj kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata, kao i vozila koje koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađena određena količina vojnog naoružanja, municija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu gore navedenom obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv M.M. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Ostavite komentar: