Presuda u Banjaluci: Bojiću sedam godina i četiri mjeseca zatvora zbog pucnjave na braću

Presudom banjalučkog Okružnog suda, Siniša Bojić (27) iz Kotor Varoša osuđen je u na sedam godina i četiri mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva braće Slaviše i Mladena Petrušića na koje je u Maslovarama pucao iz puške, ali ih je promašio.

Takođe je osuđen i zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Izrečena mu je i mjera obaveznog liječenja psihosocijalnog tretmana u trajanju od dvije godine, a prema presudi djelo je počinio u stanju bitno smanjene uračunjivosti. Bojiću je produžen pritvor, a u kaznu mu je uračunato vrijeme koje proveo u njemu.

“Prilikom odmjeravanja kazne, sud je cijenio činjenicu da je optuženi djelo počinio u stanju bitno smanjene uračunjivosti. To je bio osnov za ublažavanje. Sud nije prihvatio tezu odbrane da se radi o izazivanju opšte opasnoti”, rekao je sudija Blagoja Dragosavljević.

Sve se desilo 6. marta oko 21.30 nakon što se posvađao sa Slavišom Petrušićem kod kafića “Moto” u Maslovrama pa je nakon sukoba otišao ali s puškom vratio do kuće Petrušića.

Prema presudi, kada mu je Slaviša otvorio vrata na njega je zapucao, a on se bacio na stranu i nije povrijeđen. Tada je Mladen izašao na balkon i upitao ga šta to radi, pa je zapucao i na njega.

Međutim, hitac je pogodio plafon u dnevnom boravku jer je prošao kroz staklo na balkonskim vratima.

Osim sudskih troškova obavezan je platiti Mladenu 2.110 KM.

Bojić se ranije na sudu izvinio braći i rekao da je samo želio da zaplaši Slavišu i ne sjeća se da je pucao na sprat njegovog brata.

Ostavite komentar: