Zatvorenik u KPZ Banjaluka preminuo od infarkta

U Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka jutros je preminuo zatvorenik Adis Pelak (36), a prema nepotvrđenim informacijama Pelak je preminuo usljed infarkta, saznaje Srpskainfo.

Pelak je 2011. osuđen na 20 godina robije zbog svirepog ubistva Besima Hodžića (26) u julu 2010. Zajedno s Pelakom osuđen je i njegov saučesnik Amir Kadirić (38).

Prema presudi, Pelak i Kadirić su 3. jula 2010. u večernjim časovima predložili žrtvi da krene s njima u “mercedesu”, dok su Iračaninu, koji se trebao naći sa žrtvom, savjetovali da ih čeka na drugoj lokaciji, a sve kako bi ih lakše ubili.

Optuženi su tako prvo odveli Hodžića u selo Senica, gdje su ga izudarali dizalicom za automobil po glavi. Na glavi Hodžića utvrđeno je 10 jakih udaraca, a uzrok smrti je bilo pucanje čeone kosti.

Nakon svirepog ubistva, optuženi Pelak i Kadirić su Hodžića zavezali kablom i vukli ga automobilom po cesti sve do rijeke Sane, gdje su beživotno tijelo bacili u rijeku.

Nakon ovoga, optuženi su pozvali i Iračanina Aliju Kava Mura, koji je, na sreću, uspio na vrijeme da shvati plan optuženih i pobjegne.

Izvor: Srpskainfo

Ostavite komentar: