Predložen pritvor za Munjizu: Ucjenom uzeo 10.000 KM, pa novac “spiskao” na kocku

Okružno javno tužilaštvo Prijedor predložilo je pritvor za muškarca iz ovog grada čiji su inicijali M.M. osumnjičenog za ucjenu, potvrđeno je Srni u ovom tužilaštvu.

U Tužilaštvu je nešto prije 18 časova završeno je ispitivanje osumnjičenog.

Aktivista SDS-a Marko Munjiza koji je uhapšen sinoć u Prijedoru, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo u ovom gradu.

Podsjećanja radi, Munjiza je “pao” zbog ucjene teške 10.000 KM.

Munjiza je uhapšen nakon sprovođenja posebnih istražnih radnji, a sumnja se da je primio novac kako bi pisao protiv direktora IRB-a Dražena Vrhovca, kao i Dalibora Pavlovića, bivšeg gradonačelnika Prijedora, međutim iznos od 10.000 KM kako se saznaje, koji je dobio, vrlo brzo je i potrošio.

Ni više ni manje, aktivista SDS-a je pomenutu vrtoglavu cifru “spiskao” na kocku.

Nakon toga, Munjiza se obratio pomenutom direktoru i pokušao da od njega iznudi novac uz izgovor da će prestati da ga napada na društvenim mrežama, pri tom ispričavši mu o novcu koji je ranije dobio kao i nalogu da ga kleveće.

Kako se saznaje, tražio je istu cifru koju je ranije primio.

Nakon što je pokušao da iznudi 100.000 KM, utvrdivši da se radi o velikom iznosu novca, zatražio je da mu se isplati kapara u iznosu 10.000 KM. Vrhovac se obratio policiji, a kompletnom istragom rukovodilo je Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru.

Odmah po prijavi, sprovedene su posebne istražne radnje u kojima je korišteno 10.000 maraka označenih novčanica koje je na kraju preuzeo Munjiza, nakon čega je uhapšen.

Da stvar bude gora, prilikom pretresa Munjizinog objekta u naselju Pećani, pronađeni su i glasački listići, piše ATV.

 

Ostavite komentar: