Predložen pritvor za Mirka Vukmirovića: Osumnjičen za kriminal i ubistva

14.03.2023. | 13:08

Tužilaštvo BiH uputilo je prijedlog za određivanje mjera pritvora Mirku Vukmiroviću, osumnjičenom za organizovani kriminal i izvršenja krivičnih djela teških ubistava.

Vukmirović /ranije Vladan Pejušić/ nalazi se pod istragom Tužilaštva zbog krivičnog djela organizovanog kriminala, kao i planiranja i izvršenja krivičnih dijela teških ubistava počinjenih na teritoriji oba entiteta BiH, kao i na području Srbije.

Osumnjičeni se duže vrijeme nalazio u bjekstvu i bio je nedostupan organima krivičnog gonjenja BiH, a sumnjiči se za pripadnost strukturama organizovanog kriminala koje su djelovale na području Istočnog Sarajeva i BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Vukmirović se dovodi u vezu sa nekim od neriješenih ubistava u Istočnom Sarajevu, kao i saradnju sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa u regionu, koje su povezane sa nizom krivičnih djela.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Na ročištu koje će biti održano u Sudu BiH, postupajući tužilac detaljno će obrazložiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.