Pratio ženu, slao joj poruke, provocirao, dobacivao… Optužnica protiv Željka zbog proganjanja

24.04.2024. | 20:22

Osnovni sud u Višegradu potvrdio je optužnicu protiv Željka Janjića jer je proganjao žensku osobu čiji su inicijali N.D, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Optužnica Janjića tereti da je od decembra 2021. do polovine maja, 2022. godine pratio i uhodio ženu N.D, te direktno i preko trećih lica nastojao da uspostavi kontakt koji druga osoba nije željela. On joj je slao poruke putem telefona i društvenih mreža, te je pozivao.

Janjić se tereti i da joj je na ulici iz auta dobacivao i da je provocirao, te da je putem društvenih mreža slao poruke njenom bratu, iako je znao da ona ne želi kontakt s njim.

Polovinom maja, 2022. godine, dok je žena N.D. šetala sa momkom P.D. u Rogatici, Janjić se pored njih zaustavio automobilom “golfom dva”, te muškarcu P.D. rekao da će poslati unutrašnju kontrolu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Janjić mu je tada opsovao i majku, a ženi N.D. da će kad-tad ostati sama i da će zada vidjesti svog Boga.

On je ovim kod žene N.D. izazvao osjećaj uznemirenosti, tjeskobe i straha za vlastitu bezbjednosti i bezbjednost njoj bliskih lica.