Poznati pjevač optužen da je pretukao ljubavnicu – nastavak suđenja trajao sedam minuta

04.07.2020. | 10:40

Folkeru Halidu Muslimoviću nastavljeno je suđenje zbog optužbe da je u julu 2018. pretukao bivšu ljubavnicu Soniu Bašić održano je u banjalučkom Osnovnom sudu, a trajalo je svega sedam minuta, pišu domaći mediji.

Halid Muslimović je došao na ročište i odmah na početku njegov advokat tražio je da se pozove novi vještak, dr Đorđe Alintijević iz Beograda, s obzirom na to da je prethodni stručnjak Željko Karan odbio Muslimovićev poziv da učestvuje u procesu.

Međutim, tom prijedlogu usprotivila se tužiteljka Sanja Tadić Stojisavljević, smatrajući da je to odugovlačenje postupka, ali je sudija Zoran Milojica usvojio prijedlog Halidove odbrane i dao im rok od 30 dana da novi vještak pošalje svoje stručno mišljenje. Suđenje je trajalo samo sedam minuta.

Sonia Bašić nije mogla da dođe iz Australije zbog korona virusa, ali je rekla da je ništa neće spriječiti da prisustvuje sljedećem ročištu.

“Nemam sumnju u to da će pravda da pobijedi u ovom slučaju. Sigurna sam da hoće! Halid može da odugovlači sa suđenjem koliko hoće, ali kad tad će biti osuđen. Ono što imam da poručim jeste da ću doći na sljedeće ročište. Kad god da bude zakazano, Sonia Bašić dolazi i neće me sprečiti nikakva korona u tome”, rekla je ona za Kurir.