Poziv građanima da nasilnog inspektora prijave policiji

Nakon što je Srpskainfo pisala o inspektoru MUP RS koji napada djecu u banjalučkom naselju Starčevica jer se igraju, oglasio se i MUP Republike Srpske.

Navode da policija nakon objavljivanja teksta obavlja određene provjere sa ciljem utvrđivanja osnovanosti objavljene informacije, kao i identifikacije učesnika događaja, a pozvali su oštećene da se lično obrate na besplatan broj telefona 122 ili u nadležnu policijsku stanicu.

Odgovor MUP prenosimo u cjelosti:

“Povodom dopisa koji ste 18. septembra 2019. dostavili na internet adresu Policijske uprave Banjaluka, obavještavamo Vas da je na osnovu izvršenih provjera u mjesno nadležnoj policijskoj stanici Policijske uprave Banjaluka utvrđeno da u prethodnom periodu nije bilo zaprimljenih prijava o nasilničkom ponašanju policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske prema djeci u banjolučkom naselju Starčevica.

Na osnovu teksta koji je, 18.09.2019, objavljen na portalu Srpskainfo, pod naslovom “DJECA U STRAHU Pripadnik MUP RS autom nasrće na mališane i govori im da su majmuni”, čiji ste autor, policijski službenici vrše određene provjere sa ciljem utvrđivanja osnovanosti objavljene informacije, kao i identifikacije učesnika događaja.

U cilju efikasnijeg postupanja policije po ovom predmetu, pozivamo Vas da nam dostavite konkretne podatke, kao i da oštećene uputite da lično daju sve informacije nadležnoj policijskoj stanici ili na besplatan broj telefona 122.

Ukoliko se utvrdi bilo kakvo ponašanje koje je suprotno zakonu, prema identifikovanom/im policijskom/im službeniku/cima pored dostavljanja izvještaja nadležnim organima biće preduzete i mjere na sankcionisanju po propisima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.”

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Gepostet von BL Portal am Mittwoch, 18. September 2019

Ostavite komentar: