Potvrđeno iz MUP-a Srpske: Među žrtvama silovanja bila i jedna maloljetnica

Među žrtvama silovanja prošle godine bila je i jedna maloljetnica, dok su dvije žrtve imale više od 60 godina, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Prema podacima koje je dao MUP-a RS, od četiri žrtve silovanja, koliko je lani i evidentirano u Re-publici Srpskoj, a od kojih je jedno bilo u pokušaju, jedna žrtva bila je starosti od 21 do 30 godina.

“Jedno krivično djelo bilo je u pokušaju, a počinilac je bila nepoznata osoba. Sve žrtve silovanja bile su žen-skog pola, od kojih je jedna maloljetna, jedna starosti od 21 do 30 godina i dvije žrtve starosti preko 60 godi-na. Sva krivična djela su rasvijetljena, a svi izvršioci su muškog pola”, rečeno nam je iz MUP-a RS.

U odnosu na 2020. godinu, broj silovanja manji je za jedno krivično djelo, dok tada pokušaja silovanja nije bilo.

Javnost je lani potresao slučaj iz Milića, kada je R.B. iz tog mjesta optužen zbog silovanja majke, a optužnicu protiv njega podiglo je Okružno javno tužilaštvo u Is-točnom Sarajevu.

Optužnica ga tereti da je ovaj gnusan čin počinio u Mi-lićima, 17. maja prošle godine.

On je, kako je ranije saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, nasilno prinudio svoju majku B.H. na obljubu te je nad njom izvršio polne ra-dnje.

Njemu je izdata mjera zabrane sastajanja s majkom, koja je boravila u Ilijašu, a zabranjen mu je i prilazak ovom mjestu.

Osim o ovom slučaju, “Nezavisne” su lani pisale i o silovanju u Rovinama, kod Gradiške.

Tada je, zbog sumnje da je silovao ženu (68), policija uhapsila muškarca N.G. (36) iz tog grada.

Terete ga da je 23. septembra, lani oko 22.30, na području Gradiške silovao šezdesetosmogodišnjakinju, a žrtvu je napadač presreo na cesti.

Zatim je, prema informacijama iz istrage, ženu nasilno uvukao u napušteni objekat pored ceste, gdje je silovana.

Ostavite komentar: