Potraga za nestalim Brankom Hajderom: Pronađen opanak i sjekira

Potraga za šezdesetšestogodišnjim Brankom Hajderom iz banjalučkog sela Ljubačevo traje punih pet dana. Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske, sa banjalučkom Gorskom službom spasavanja, pretražuju izuzetno nepristupačan teren.

Danas su pronašli Brankovu sjekiru i opanak. Gorska služba pregleda kanjon Vrbasa dronom, a specijalci su se i užadima spuštali niz strme litice.

Branko je posljednji put viđen u srijedu oko 13 časova. Dovde ga je dopratila supruga, a kasnije se uputio stazom kako bi sjekao drvnu građu. Teren je na ovom mjestu prilično strm, a staze su nepristupačne.

“Kad sam došla kući, bila sat i po vremena kod kuće. Meni je bilo sumnjivo što njega nema kući. Ja sam se vratila gore da vidim. Meni je neki crv sumnje, što kaže, zašto ne čujem da siječe drva”, kaže Jadranka Hajder, supruga Branka.
Jadranka se još nekoliko puta vraćala u šumu ne bi li pronašla muža. Ujutro je pozvala policiju nakon čega je pokrenuta potraga. Branko je, kaže, otišao po drva da napravi klupe i stolove za planinare koji često prolaze pored njihove kuće. Na mjestu gdje je nestao, nalaze se dva stabla koja je isjekao. Policija, kako saznajemo, pretpostavlja da se negdje u šumi okliznuo. I komšije pomažu u potrazi.

“Hodali smo sve, kanjonom Vrbasa, dva, tri, pet puta, po istom tom dijelu. Ne vjerujemo sami sebi. Bilo nas je juče dvadeset, prekjuče možda trideset i više, pa smo u dva smjera krenuli. Juče smo nas trojica išli sa nule, s one strane stijena, sa dvogledima, gledali smo ovamo ovu stranu stijena, nismo mogli ništa locirati”, kaže Dragan Đukić, komšija.

Kanjon Vrbasa pretraživan je u subotu i helikopterom, ali se, zbog lošeg vremena, ništa nije vidjelo. Za Brankom su tragali i psi. Potraga se sutra nastavlja.

 

Izvor:(ATV)

 

Ostavite komentar: