Potjera za pljačkašima: Ranjen radnik obezbjeđenja

Jedna osoba ranjena je sinoć u Mostaru nakon oružane pljačke i bijega pljačkaša s mjesta događaja, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Dogodilo se to sinoć oko 20 sati kada je radnik Delta security dojavio Policijskog upravi Mostar da na području Donje Jasenice vrši potjeru za kombijem firme Stanić comerc, koji je od strane tri nepoznata maskirana naoružana lica otet iz kruga navedene firme na lokalitetu Bišća Polja, put za Aluminijumski kombinat, a koji je natovaren cigaretama.

Prilikom potjere, na putu za Slipčiće izvršioci su pucali iz kombija iz vatrenog oružja i automatske puške i tom prilikom ranili jednog pripadnika Securityja i onesposobili njihovo vozilo, te nastavili u bijeg u pravcu Slipčića.

Navedeno vozilo je ubrzo pronađeno na lokalitetu Debelo brdo, a u njemu nije bilo cigareta. O svemu su odmah upoznate policijske patrole na terenu, Odjel kriminalističke policije i tužilac, a mjesto događaja je obezbjeđeno radi obavljanja uviđaja, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

 

Izvor:(N1 BiH)

Ostavite komentar: